{home_banner_title}

Binnenkort

10.10

Publieke verdediging van het Doctoraat in de Kunsten van Anne Pustlauk

Wij zijn verheugd iedereen uit te nodigen op de publieke verdediging van Anne Pustlauks Doctoraat in de Kunsten "The Keyed Flute 1790 - 1850, its performance practice and chamber music repertoire with pianoforte and/or strings". Deze bestaat uit een concert te AMUZ op 6 november en een academische eindverdediging in het Koninklijk Conservatorium Brussel op 7 november.

Lees meer
24.05

Call for participation festival “Art and the Future City” (19-20 januari 2017)

Op 19 en 20 januari 2017 organiseert Kunstenplatform in samenwerking met Beursschouwburg, RITCS School of Arts en VUB het festival Art and the Future City. Kunstenaars en onderzoekers worden uitgenodigd om hun visie op de stad van de toekomst te delen, en dit via artistieke interventies (performances, screenings, ...) en/of presentaties. Curator van het festival is Peter Van Goethem, die er tevens de inzichten uit zijn eigen doctoraat "Screening the city: a cinematographic archaeology of the city of Brussels" zal delen.

Lees meer
23.05

Wereldwijde release ‘Looking for Cole’ (dvd) en publicatie ‘A Cole Porter Companion’

Wilfried Van den Brandes documentaire Looking for Cole. A portrait of the great American composer Cole Porter was eerder al te zien op televisieschermen wereldwijd, maar wordt nu ook uitgegeven op dvd bij Warner Classics. In juli verschijnt tevens het naslagwerk A Cole Porter Companion met daarin het essay 'Cole Porter, European'. Beide maakten deel uit van het Doctoraat in de Kunsten van Wilfried Van den Brande.

Lees meer
03.05

Nieuwe doctorandi bij KCB

Op 15 april namen vier kandidaat-doctorandi deel aan het selectiemoment 'Doctoraat in de Kunsten KCB'. Op basis van hun artistieke performance en voorgestelde onderzoeksproject werden drie kandidaten weerhouden: Carles Cristobal (barokfagot), Kostas Tosidis (gitaar) en Andreas van Zoelen (saxofoon).

Lees meer
02.04

“PASSE-PARTOUT”, nieuwe documentaire Tim De Keersmaecker, te zien op Acht

Vanaf maandag 4 april wordt 'PASSE-PARTOUT’, de nieuwe documentaire van doctorandus Tim De Keersmaecker, uitgezonden op Acht. De film maakt deel uit van de documentaire reeks Steenweg met reportages over de verrassende activiteiten die zich soms afspelen achter de doodgewone gevels langs de Vlaamse steenwegen. Het volledige uitzendschema kan u hier raadplegen.

Lees meer